Η κεραία SONIX είναι μια πολύ μικρή κεραία με ενσωματωμένο ενισχυτή, εξωτερικού χώρου.

 

ΚΕΡΑΙΑ SONIX 30db

 

 

 Οι διαστάσεις της είναι 10 cm επί 40 cm  και το βάρος της είναι 120 gr.

Τοποθετείται στην ταράτσα της πολυκατοικίας ή του σπιτιού, επάνω σε ιστό. Εάν τη βάλουμε μέσα στο σπίτι λειτουργεί σαν εσωτερική κεραία. Τοποθετώντας την ψηλά στην ταράτσα σε ιστό, θα έχουμε την ίδια περίπου απόδοση με αυτήν που θα είχαμε αν εγκαθιστούσαμε τρεις μεσαίας απόδοσης κεραίες και ενισχυτή. Προσοχή όμως, δεν θα έχουμε καλύτερη απόδοση πχ σε μια προβληματική περιοχή, στην οποία βάζουμε δύο ή τρεις κανονικές κεραίες και ενισχυτή και πάλι δεν πιάνουμε ορισμένα κανάλια, τότε ούτε με την κεραία SONIX θα τα πιάσουμε. Απλά με τη SONIX γλυτώνουμε τον όγκο των τριών κεραιών. Σε πολύ προβληματικές περιοχές, όπου απαιτούνται εξιδεικευμένες κεραίες, δεν συνίσταται η κεραία SONIX.

      Η κεραία SONIX είναι ευρείας ζώνης, έχει πολύ καλή απόδοση για όλες τις μπάντες VHF και UHF και όλα τα κανάλια. Γενικά τη στρέφουμε προς τον αναμεταδότη. Εάν υπάρχει δεύτερος αναμεταδότης από αντίθετη πλευρά, η κεραία SONIX έχει τη δυνατότητα να τον πιάσει από την πίσω όψη της.

      Το κύκλωμά της είναι μεταλλικά θωρακισμένο, τα πλαστικά είναι πολύ καλής ποιότητας, είναι ανθεκτική σε οποιαδήποτε ακραία καιρικά φαινόμενα και η συσκευασία είναι εξαιρετική. Μέσα στη συσκευασία περιλαμβάνεται και το τροφοδοτικό της κεραίας. Επίσης υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης για να την τοποθετήσει μόνος του ακόμα και πολύ αρχάριος πελάτης.

      H κεραία SONIX είναι ατομική. Στον ίδιο ιστό μπορούμε να τοποθετήσουμε κι άλλες κεραίες SONIX, για περισσότερα διαμερίσματα. Επίσης στην έξοδο του τροφοδοτικού μπορούμε να βάλουμε ένα “ταφ” κεραίας και να πάρουμε σήμα για δύο ή τρεις τηλεοράσεις. Επίσης σήμα για δύο τηλεοράσεις μπορούμε να πάρουμε από τον ιστό που είναι τοποθετημένη η κεραία χρησιμοποιώντας διακλαδωτή ιστού.

 ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

  • Για βέλτιστη απόδοση να τοποθετηθεί ψηλά σε ιστό 3 m στην ταράτσα ή στη σκεπή ,  για να να μην έχει εμπόδια και να βλέπει απ’ ευθείας στους αναμεταδότες.
  • στον ιστό που θα την τοποθετήσετε να μην υπάρχουν κι άλλες μεγάλες παλιές κεραίες.
  • να χρησιμοποιείτε καινούργιο και καλής ποιότητας καλώδιο, μονοκόμματο χωρίς κοψίματα και ενώσεις.

 

elEL